Suomeen on perustettu uusi perinteisen tilkkuilun kilta Perinnetäret. Sen tehtävänä on pitää yllä ja vaalia perinteistä tilkkutyön tekemistä Suomessa. Kilta on valtakunnallinen ja sen jäsenikisi pääsee tilkkuilijoita, joilla on halu tehdä kauniita perinteisiä tilkkutöitä ja perusompelutaidot, ovat tilkkuyhdistys Finn Quilt ry:n jäseniä ja omaavat hurtin tillkuasenteen. Killan jäsenet voivat kuulua myös muihin kiltoihin. Jos olet kiinostunut ja haluat liittyä Perinnetäriin, niin ota yhteyttä. Sähköposti linkki löytyy ylhäältä oikealta.

Perinteiseen tekemiseen kuuluu perinteiset tilkku- ja applikaatiomallit, joko koneella tai käsin ommeltuna. Hirsimökki-malli on ehkä kaikkein helpoin ja rakastetuin perinteinen tilkkumalli. Se on todella helppo, mutta se antaa paljon erillaisia vaihtoehtoja asettelun suhteen. Variaatioita on loputtomiin ja jopa aivan alottelijakin voi päästä hyvään lopputulokseen. Tässä muutama tekemäni hirsimökki versio vuosien varrelta...

Työ on tehty syntymäpäivä lahjaksi rakkaalle ystävälleni Annelle.

1051696.jpg

Tämän työn nimi on "On niin snadisti snögee stadis". Se kuvaa loska-aikaa Helsingin kaduilla.

1051697.jpg

Tämä on nimeltään "Valoilmiö" ja se muuttuu joka kerta, kun läpät siirtää eri suuntaan. Sekin kuitenkin perustuu ihan tavalliseen hirsimökki-malliin.

1051698.jpg

-   Maarit   -